top of page

Kā droši iznomāt auto?

Updated: Sep 19, 2022



Bieži sastopamies ar gadījumiem, kad cilvēkiem ir bijusi slikta pieredze ar auto nomām. Nav atgriezta drošības nauda, iedota slikta mašīna vai arī nomas uzņēmuma attieksme bijusi ļoti negatīva.


Jāsāk ar to, ka ir jāizvēlas drošs auto nomas uzņēmums. Lai neuzķertos uz ‘’nepareizā’’ nomas uzņēmuma, noteikti ir jāskatās atsauksmes – tās ir iespējams redzēt google, facebook, instagram kā arī ja vēlaties atrast negatīvās atsauksmes, var rakstīt ‘’sūdzības’’ google meklēšanā un noteikti atradīsiet, ja kāds no cilvēkiem ir saskāries ar problēmām. Taču vienmēr visas sūdzības ir jāizvērtē – katrs uzņēmums saskaras ar grūtībām un sliktām atsauksmēm, taču jāsaprot kā šis uzņēmums ir ticis galā ar slikto atsauksmi, vai ir atbilde, vai situācija ir atrisināta citādākā veidā. Protams, ja negatīvo atsauksmju ir daudz, tad skaidrs, ka no šī nomas uzņēmuma labāk izvairīties.



Kad ir pieņemts lēmums par auto nomas uzņēmumu no kura vēlaties iznomāt automašīnu. Mūsu ieteikums būtu automašīnu pirms paņemšanas nofotografēt no visām pusēm - visiem stūriem, sāniem un no priekšas, kā arī salonu no vairākiem leņķiem, lai būtu redzams panelis, priekšējie krēsli, aizmugurējie krēsli un bagāžnieks. Kā arī uzņemt īsu 1min video ejot apkārt mašīnai pietuvinot pie defektiem. Šādā veidā jūs sevi pasargāsiet, lai netiktu jums pielikta klāt atbildība par kādu defektu, kas jau ir bijis.



Saistībā ar līgumu, prasiet, lai izskaidro svarīgākos punktus un izejiet cauri līgumam – bieži vien uz vietas to negribas vai nav laika darīt. Mēģiniet pieprasīt auto nomas uzņēmumam, lai atsūta līgumu uz e-pastu, lai variet iepazīties. Pievērsiet uzmanību nobraukuma ierobežojumiem, pārbaudiet vai tāds ir un sarēķiniet kāds jums būtu vajadzīgs. Svarīgākais līgumā būtu pārbaudīt, kāds ir pašrisks un vai ir kādi nesaprotami vai pārspīlēti punkti – tad par šiem punktiem jāprasa izskaidrojums vai jālūdz tos izdzēst. No auto nomas uzņēmuma skatu punkta, Līgums ir tikai dokuments, lai pierādītu, ka konkrētā laikā mašīna ir bijusi pie konkrētās personas.



Kad pienācis laiks nodot automašīnu – veiciet visas tās pašas darbības, kuras pie mašīnas pieņemšanas – uzņemiet attēlus no visām pusēm no āras un salona bildes. Bieži vien auto nomas uzņēmumi pārbauda mašīnu vēlāk. Šis ‘’vēlāk’’ nozīmē, ka ne vienmēr atcerēsieties vai ir bijis kāds defekts vai nē – un ja tomēr auto nomas uzņēmums informē, ka ir jauns defekts, jums ir bildes, lai pārbaudītu vai tā bija jūsu vaina. Šādā veidā jūs būsiet pārliecināts vai konkrētais defekts bija jūsu vai nē, kā arī palīdzēsiet nomas uzņēmumam tikt galā ar šo situāciju, ja tomēr tā nebija jūsu vaina. Ar bildēm pirms un pēc, variet būt pārliecināts, vai defekts ir vai nav jūsu.



Ir gadījumi, kad klients saka – bet es nekur neietriecos vai nenoskrāpēju. Taču svarīgi saprast, ka pat ja jūs pats neesat šo defektu izraisījis, tā ir jūsu atbildība, jo automašīna atradās jūsu pārvaldībā. Defekti bieži vien var rasties auto stāvvietās vai, nemanot, jebkurā citā vietā no trešajām personām. Šādos gadījumos mēs iesakām vai nu novietot mašīnu ļoti pārdomāti, lai nebūtu iespējas trešajām personām uztaisīt defektu automašīnai vai nu noformēt Kasko apdrošināšanu par papildus samaksu, lai nebūtu par to jāsatraucas. Ir iespējams noformēt riepu/stiklu kasko vai arī 0 eur pašriska kasko.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page